Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb három képzett tűzoltó

2014.12.13

Az Egyesület 3 tagja Dobos Edina, Bödő Ricsi és ifj. Bakó József december 12-én sikeres vizsgát tett a 40 órás alapfokú tűzoltó tanfolyam záróvizsgáján, így most már, az elsajátított elméleti és gyakorlati képzések birtokában ők is részt vehetnek a tűz- és kárelhárítási feladatok végrehajtásában.

vizsga2.jpgA vizsga két részből állt. A vizsga első felében a vizsgázóknak egy több oldalas tesztlapot kellett kitölteniük, amelyben a tesztkérdések mellett kifejtős válaszadásokra is szükség volt. A kérdések többek között vonatkoztak: égéselméleti ismeretekre, oltóanyag ismeretekre, tűzoltási ismeretekre, munkavédelmi ismeretekre és szerelési szabályzat ismeretére.

A vizsga második fele gyakorlati vizsga volt. A vizsgázóknak osztott sugarat kellett szerelniük 5 fős rajokban, ahol a beosztásokat Hajdú Imre tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgabiztosa határozta meg. A vizsgafeladathoz a szükséges felszereléseket (tömlő, osztó, sugárcső, stb.) a Szigetújfalui ÖTE biztosította.