Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűzoltási bemutató a falunapon

2010.09.23

2010_falunap_02.jpgKözségünk egyik kiemelkedő eseménye az augusztus első hétvégéjén megrendezésre került falunapok voltak. Mint a múlt havi lapszámban előzetesen már jeleztem, a Makra Sándor Majosházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltó bemutatót tartott, amelyről összességében elmondható, hogy jól sikerült, annak ellenére, hogy a bemutatót megelőző napon érkező égi áldás alaposan eláztatta a korábban előkészített égnivalót. Problémát okozott még a tömlők állapota is, sajnos a gyakorlatok során több tömlőnk is tönkrement, sajnálatos módon ez akkor is megtörtént, amikor a bemutató volt, két tömlő is egyszerűen szétdurrant a víznek szabad utat adva. A tüzet végül is sikerült eloltanunk, nem okozott nehézséget. A főzőversenyen elért 3. helyezésünkre is büszkék vagyunk, igazán jól sikerült, finom étellel csillapíthattuk éhségünket, köszönet érte Bereczki Sándor tűzoltónknak. A délelőtti és kora délutáni órákban játékos vetélkedőre invitáltuk a falu gyermekeit, ahol két kategóriában versenghettek a gyerekek.

Az egyik kategória rajzverseny volt, ahol bármilyen a tűzzel, tűzoltással, kapcsolatos rajzzal lehetett nevezni. Ebben a kategóriában nem volt korhatár, így nagy örömünkre szolgált, hogy az egészen fiatal korosztály is részt vett. A másik kategóriában két korcsoportra osztottuk a gyerekeket, 12 év alatti és 12 év felettiekre, ahol a korosztályuknak megfelelő nehézségű tesztlapokat tölthettek ki, amelynek kérdései szintén a tűzoltóságra, a kár megelőzésre, a helyes magatartásra illetve általános műveltségre vonatkoztak. Mindkét kategóriában az első három helyezettet díjaztuk, de azért igyekeztünk minden közreműködőnek valami

aprósággal kedveskedni a részvételért. Gratulálunk minden gyermeknek, aki részt vett. A Falunapi beszámoló után szeretnék tájékoztatni mindenkit arról, hogy 2010. 09. 18-án, szombaton tartjuk a szüreti felvonulással egybekötött szüreti bálunkat. A szüreti felvonulás alkalmával a régi hagyományokat szeretnénk megőrizni, így mindazok a személyek felvonulnak, akik hajdanán sem hiányozhattak a szüreti felvonuláskor, nevezetesen bíró, bíróné, kisbíró, csőszlegények, leányok. A felvonulás után, este 2000 kezdettel veszi kezdetét a remélhetőleg fergeteges hangulatú szüreti bál, amelynek a Piróth Gyula Művelődési ház ad otthont. Kérjük, ha lehetőségük van, támogassák az Egyesületet, ezt megtehetik: tombolatárgy felajánlással, támogatói jegyvásárlással, anyagi felajánlással. Felajánlásaikat az alábbi elérhetőségek bármelyikén megtehetik, minden segítséget köszönettel fogadunk.

 

Írta: Puskásné Molnár Csilla

 

A mappában található képek előnézete 2010 Archívum


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.