Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakmai továbbképzés

2014.11.14

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton az egyesületünk nem csak védőfelszereléseket, hanem motoros láncfűrész-kezelői és átemelő szivattyú-kezelői tanfolyamot is nyert.

1509986_711062078969958_8813846888436081564_n.jpgA vizsgára való felkészülést Rim György, a Délegyházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, hivatásos tűzoltó tartotta. Az elméleti és gyakorlati képzésekre Majosházán és Délegyházán került sor. A felkészülés során a résztvevők megismerkedtek az eszközök működési elvével, a vonatkozó munkavédelmi szabályokkal, az eszközök védőberendezéseivel és a munkavégzés típusaival. Az elméleti oktatás mellett gyakorlat is képzésre is sor került.

A motoros láncfűrész-kezelői és az átemelő szivattyú-kezelői vizsgák a Szentendrei Tűzoltó Parancsnokságon kerültek megrendezésre. A vizsga egy elméleti és egy gyakorlati részből állt. Először egy tesztet kellett kitölteni az aktuális eszközzel kapcsolatban és csak az mehetett gyakorlati vizsgára, akinek az elméleti vizsga sikerült. A gyakorlati vizsga úgy zajlott, hogy az OKF vizsgáztatója előtt párosával kellett megjelenni. Itt a vizsgáztató felváltva tett fel kérdéseket a tanfolyamon elhangzottakkal kapcsolatban, illetve az eszközhasználatát is be kellett mutatni. Az egyesület tagjai közül 3 fő átemelő szivattyú kezelésből, 4 fő pedig motoros láncfűrész kezelésből rakott sikeres vizsgát.