Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megkezdődött a 40 órás tűzoltó tanfolyam

2014.11.08

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatási rendszerében a hivatásos tűzoltóság és az önkéntes tűzoltóság újoncai is ugyan azon az alapkiképzésen vesznek részt.

dsc_0004k.jpgA 40 órás tanfolyam tananyagát és gyakorlatát a résztvevők egymást követő 5 szombaton sajátíthatják el. A kiképzés a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében zajlik, a kiképzés vezetője Nagy István tűzoltó őrnagy, aki a Szigetszentmiklósi Tűzoltó Parancsnokság szolgálatparancsnoka.

Az egyesületünkből 4 fő vesz részt a képzésen, a délegyházi, a szigetújfalui, a szigetszentmártoni és a dömsödi önkéntesekkel együtt. A képzés az elmélet mellett gyakorlati képzést is tartalmaz. Az „újoncok” megismerkednek a tűzoltó munka munkavédelmi szabályaival, a védőfelszerelésekkel, tűzoltási és kárelhárítási ismeretekkel, szerelési szabályzattal, de ismerkednek súlyos káresetekkel és balesetekkel is. A gyakorlati részben megismerkednek az alapfelszerelés használatával, gyakorolják a különböző szerelési módokat, illetve megismerkednek a baleset során alkalmazott roncsból való szabadítással. A fiatalok decemberben adhatnak számot a megszerzett tudásukról.