Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kis-sziget ÖTE vízből mentő és búvár mintősítő gyakorlata

2021.06.26

Az egyesületünk is képviselte magát a Kis-sziget ÖTE számára mérföldkövet jelentő gyakorlaton, ahol a búvárok a sikeres végrehajtással nemzeti minősítést kaptak.

buvarkodas.jpg

Az esemény nem csak az egyesület, hanem a megye szempontjából is fontos jelentőséggel bírt, hiszen ha tűzoltó búvárra volt szükség, akkor eddig pestről kellet riasztani az egységeket, de most már a Kis-sziget ÖTE búvárai is bevethetőek szükség esetén.

A gyakorlat tematikája az volt, hogy 3 italos személy fürdőzött a Kis-Dunában, majd bajba kerültek, nem tudtak kijutni, így a strandolók riasztották a Szigetszentmiklósi HTP-t. A HTP 2 főt motorcsónak segítségével kimentett, de a harmadik társuk elmerült a vízben, így kereső búvárt kellett hívni.

Az elmerült személy körülbelüli elhelyezkedését egy józan tanú határolta be, így a bóják lehelyezésével kezdődött meg az eltűnt személy megkeresése. A búvárok a jó helymeghatározásnak és a precíz feladat végrehajtásnak köszönhetően fél órán belül megtalálták az eltűnt "személyt".

A gyakorlat szakmaiságát a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke, Balázs László felügyelte, majd tartott értékelést a résztvevők számára. A gyakorlat során Csordás László alezredes tájékoztatta az érdeklődő személyeket az eseményekről.

Ez úton is gratulálunk a sikeres gyakorlathoz és a jó szervezéshez!

További képek

Fotó: www.hffoto.hu