Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kilenc embert tartott fogva a meghibásodott hullámvasút

2011.07.05

hullamvasut.jpgTűzoltók mentették meg azt a kilenc embert, akik egy skóciai vidámpark meghibásodott hullámvasútján ragadtak. Volt, aki több mint nyolc órán át lógott húsz méter magasban.

Skócia legfélelmetesebb hullámvasútjaként hirdetik a Strathclyde Country Park-béli Cunami-száguldás nevű építményt,mely kilenc ember számára valóban életük egyik legfélelmetesebb napját okozta. A gépezet ugyanis meghibásodott, és egy csoport fennragadt a hullámvasút tetején, húsz méter magasban. Mivel a technikusok nem tudtak segíteni, a Glasgow közelében fekvő park munkatársai értesítették a tűzoltókat, akik felmásztak, és egyenként hozták le az embereket. Elsőként egy kisgyereket menekítették le édesanyja mellől.

– Nagyon félt, remegett, sírt, aztán mikor már lehoztuk, azt mondta, hogy nem is volt olyan rossz – mondta az egyik tűzoltó a Daily Mailnek. Az utasok délután fél ötkor ragadtak fent, a mentés négy órával később kezdődött meg, és az utolsó embert, egy középkorú férfit, csak éjjel háromnegyed egykor sikerült lehozni, ő tehát többmint nyolc órán át lógott a magasban. Ez egyébként nem az első alkalom, hogy gond adódott a vidámpark eszközeivel, két éve már meghibásodott egy másik masina, akkor hat embert kellett lehoznia a magasból.

Forrás: Borsonline.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.