Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Két tűzoltó bemutató egy nap alatt

2014.06.14

delegy.jpgA bemutató műszaki mentéssel kezdődött, ahol egy személygépkocsi és egy robogó ütközésének következtében a gépjármű utasait nem lehetett az ajtó nyitásával kiszabadítani, ezért szakszerű beavatkozásra volt szükség.

Elsőként az ajtók kerültek eltávolításra, majd ezt követően a tartóoszlopok kerültek átvágásra, végül a tető is leemelésre került. Ez után kezdődhetett meg a személyek kimentése a gépjárműből. A műszaki mentés alatt a mentősök folyamatosan ápolták a sérülteket, stabilizálták a helyzetüket.

A bemutató a valósággal megegyező értékű volt, de szerencsére a "sérültek" itt csak mű vérrel voltak bekenve. Elmondásuk szerint nagyon félelmetes volt a mentés, nem szeretnék a valóságban átélni.

Ezt követően gépjármű tűz oltása következett, ahol a nagyközönség betekintést kapott, hogy a tűz milyen gyorsan terjed az utastérben.

Ezt követően délegyházán ismétlődött meg a bemutató, szintén műszaki mentéssel és gépjármű tűz oltással. A bemutatót a sugarakkal létrehozott szivárvány zárta, amit nagy taps követett.

A bemutatók sikeresek voltak, reméljük mindenki számára tanulságos is.