Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Járási mentőcsoportok rendszerbe állító gyakorlata

2014.09.20

A Délegyházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület meghívására a Majosi Tűzoltók is részt vettek a Járási mentőcsoportok rendszerbeállító gyakorlatán, amely Délegyháza 4-es tónál került megrendezésre.

dsc_0026k.jpgA gyakorlat eligazítással kezdődött, amely az 1-es tónál a Civilek Házánál lett megtartva. Ezt követően a konvoj elindult a 4-es tóhoz, a gyakorlat helyszínéhez.

A feladat összetett volt. A feltételezett szituáció szerint megemelkedett a vízszint, ezért veszélybe került a partvonal, így vízvédelmi gátat kellett építeni homokzsákokból. A zsákok megfelelő pakolásának ellenőrzésére egy buzgárt is kellett építeni, amely szivattyúval került feltöltésre. Az építés közben a szimuláció szerint egy személy a vízbe esett, aki ki lett mentve.

A gyakorlaton részt vett a Délegyházi ÖTE, a Szigatújfalui ÖTE, a Tárnoki ÖTE, a Majosházai ÖTE és a Vizek Őre Vizi-mentő Egyesület. A gyakorlatot a BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatósága vezette, jelen volt többek között Csordás László tűzoltó alezredes, Ivanics Dénes tűzoltó alezredes, Hajdú Imre tűzoltó őrnagy, a Szigetszentmiklósi tűzoltó parancsnokságtól pedig Hegedűs Gábor hadnagy.

A sikeres gyakorlat után a konvoj vissza tért a bázisra és mindenki jóízűen evett az addigra elkészült finom gulyáslevesből.

A gyakorlat után a csapat visszafelé még elvégzett egy éles szivattyúzást Majosházán.

További képek a facebook oldalon.