Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Járási Mentőcsoport Gyakorlat 2017

2017.09.30

Az egyesület önkéntesen már évek óta részt vesz a Járási Mentőcsoport Gyakorlaton, amelyen a Pest megyei hivatásos és önkéntes mentőszervezetek vesznek részt egy, de az idei gyakorlat után az egyesületünk is felvételt nyer a szervezetbe.

jmcs.jpgAz idei gyakorlat Lakihegyen a Duna parton került megrendezésre, ahol a szimulált helyszíneken különböző feladatokat kellett teljesíteniük a csapatoknak.

Az egyik feladat egy szokásos árvízvédelmi gyakorlat volt, ahol a feltételezett buzgárt kellett homokzsákokkal körbeépíteni, valamint a meggyengült gátfalat kellett megerősíteni homokzsákokkal. A zsákok töltésében a tököli BV-sek is részt vettek, a zsákok célba juttatásába pedig a rendészeti középiskola kirendelt diákjai is részt vettek, az önkéntes egyesületek tűzoltói mellett.

Egy másik helyszínen, egy félszigeten kellett 6 eltűnt személyt felkutatni, akik között a szimuláció alapján volt eszméletlen és sérült személy is, valamint vízbe esett személyeket kellett kimenteni. A kutatás és a mentés két fronton indult, egyrészt a vízen csónakkal, valamint a szárazföldön csatárlánccal. A sérült személyeket szállítása csónakkal és létrából készült hordágy segítségével valósult meg.

A harmadik helyszínen, egy kidőlt fa alá szorult gépjárműben lévő személyek kimentése volt a feladat, a mentősökkel együttműködve.

A gyakorlatok befejezése után Hajdú Imre tűzoltó ezredes elégedetten értékelte a látottakat, és hívta fel a figyelmeket, hogy éles helyzetben mikre kell fokozatosan figyelni, mint például fontos, hogy a sérültet a hordágyhoz megfelelően rögzítsük, nehogy leessen a mentés során.

Az esemény a Szigetszentmiklóson lévő OKF bázison zárult, ahol az állomány egy nagyon finom bográcsgulyást kapott, ropogós, friss kenyérrel, ahol a résztvevők megbeszélték a frissen szerzett személyes tapasztalataikat is.

Jövőre ugyan itt, akkor már hivatalos tagként.

További képek