Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évzáró közgyűlést tartottak a tűzoltók

2014.01.25

01.jpgAz Egyesület 2013. évi szakmai tevékenységét Haga Ferenc ismertette az elnöki beszámolóban. A tavalyi év igen eseménydús volt tűzoltók életében, hiszen a számos civil rendezvényen való aktív részvétel mellett sokszor nyújtottak segítséget a lakosságnak, illetve civil szervezeteknek is. Sajnos tűz- és kárelhárítási feladatokból is akadt a 2013-as esztendőben.
 
A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy mint a legtöbb civil szervezet, így az önkéntes tűzoltók is alacsony költségvetésből gazdálkodnak, 2013-ban az Egyesület fő támogatója Majosháza Önkormányzata volt, illetve helyi lakosok, vállalkozók támogatták az egyesület működését. A 2014-es évre vonatkozóan az Egyesület több pályázatot is beadott az eszközök korszerűsítésére illetve szakmai nap rendezésére.

A szakmai éves értékelést Dobozi Zoltán tűzoltóparancsnok tartotta, aki a tagság munkáját véleményezte. A szakmai tevékenységek közül a tavalyi árvízi védekezésben, a Szigetmonostori gátszakadásban végzett munkát tartotta kiemelkedőnek, ahol az egyesület 9 tagja állt helyt a gátépítésben.

A beszámolókat követően több egyesület vezetője is felszólalt, többen megköszönték a Tűzoltó Egyesület munkáját, illetve voltak, akik szorosabb együttműködést szeretnének a jövőben.

02.jpgA beszámolók után Kis Gábor Polgármester Úr két nagyteljesítményű akkumulátoros lámpát és kétpár nagy hatótávolságú kézi adó-vevő készüléket adott át az egyesület parancsnokának, amely eszközöket Christa Gebel Asszony és gróf dr. Bethlen István Úr adományozott az Egyesületnek.

Ezt követően a tűzoltók adtak elismerő oklevelet és emléklapokat, amelyeket Haga Ferenc elnök és Dobozi Zoltán parancsnok adott át. Kozma László korábbi elnök a vezetőségben végzett munkájáért kapott elismerő oklevelet, míg önzetlen támogatásért Majosháza Önkormányzata, illetve a jelenlévő egyéni támogatók: Rudics Ferenc, Csőgör Péter és Molnár Károly vehetett át elismerő emléklapot.

A hivatalos eseményt disznótoros vacsora és kötetlen beszélgetés zárta.