Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Pest Megyei Rendőr- és Tűzoltó Nap

2019.04.28

Az egyesület látogatóként volt jelen az idei eseményen, ahol a hivatásos és önkéntes tűzoltók és a rendőrség biztosított szórakoztató programokat az Érdi Arénához kilátogató sok száz érdeklődő számára.

2019-tuzoltonap.jpgA rendezvényen lehetőség volt kipróbálni a tűzoltóság emelőkosaras autóját, amely 35 méter magasba vitte fel a bátrabbakat, akik egy csodás érdi panorámát csodálhattak meg. A füstsátornál a gyerekek felvehették a tűzoltók légzőkészülékét és így kellett keresztül menniük a sátron, ahol a nagy füst miatt semmit sem lehetett látni. Így a gyerekek bele kóstolhattak a tűzoltók munkájába, milyen körülmények között is kell helytállniuk.

A rendezvény bővelkedett a bemutatókban is. A rendőrség tartott tonfa bemutatót, ahol önvédelmi és lefegyverző technikákat mutattak be. A kutyás rendőrök több K9-es munkakutyával is tartottak bemutatókat, ahol a szórakoztató feladatok ellátása mellett védő és támadó feladatokat is bemutattak, a kutyák több beöltözött „gazfickót” terítettek a földre.

A rendőrségnek és a tűzoltóságnak volt egy közös bemutatója is, ahol egy szimulált rendőrségi üldözés során keletkezett baleset sérültjeit kellett kimenteni a szorult helyzetükből. A bemutatókra több százan voltak kíváncsiak.

További képek